У Києві вирішили перенести поминальні дні

У Києві вирішили перенести поминальні дні

Поминальні дні у столиці пройдуть після карантину

Представники церков і столична влада ініціюють проведення поминальних днів у Києві після закінчення дії обмежувальних заходів. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко під час онлайн-пресконференції.

«Під час останньої зустрічі з представниками церков, зважаючи на обмеження та ситуацією з розповсюдження інфекції, запропонували перенести поминальні дні на час, коли обмеження послабляться. Ми підтримуємо таку позицію», – сказав мер столиці.

Він зазначив, що сьогодні головне – без потрясінь і сплеску захворювання пережити Великодні свята.

Кличко також закликав киян у Вербну неділю залишатися вдома з родиною.

Нагадаємо, за даними Центру громадського здоров'я України, протягом 9 квітня за результатами досліджень вірусологічної референс-лабораторії у Києві підтверджено 348 випадків Covid-19. За минулу добу коронавірус виявлено ще у 13 киян.

Як повідомлялося, в період з 6 по 9 квітня 2020 року канцелярією Окружного адміністративного суду Києва зареєстровано 11 позовів до Кабінету міністрів України. Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними як окремі пункти зазначеної постанови стосовно заборони регулярних перевезень, відвідування парків, скверів, роботи закладів харчування тощо, так і в цілому постанову.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що швидше за все карантин продовжиться до початку травня. 

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав попередні терміни завершення карантинних обмежень, введених у зв'язку з поширенням коронавірусу.

У трьох областях України в рамках карантину через пандемію коронавірусу можуть ввести комендантську годину.

На Київщині буде введений режим максимального обмеження пересування.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: