У Києві затримали афериста, який ошукав людей на мільйони

У Києві затримали афериста, який ошукав людей на мільйони
Аферисту загрожує до двадцяти років позбавлення волі

Протягом кількох років жертвами афериста стали четверо мешканців столиці та Київської області

Столичні правоохоронці затримали шахрая, який протягом кількох років ошукав людей на 673 тисячі гривень і 261 тисячу доларів США. Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

У рамках розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 3 і ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) та ч. 3 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили місцезнаходження та затримали 41-річного мешканця Боярки, який переховувався від слідства.

«Упродовж кількох років чоловік «виманював» гроші у громадян за відпрацьованою схемою: під приводом можливості заробити на коливанні курсу валют чи різниці вартості товару він пропонував «клієнтам» продати чи купити побутову техніку і автомобілі за ціною, вищою за ринкову. Тож громадяни за довіреністю передавали у користування спритнику транспортні засоби, а також позичали йому гроші. Згодом, не отримавши очікуваної вигоди і повернення грошей чи майна, ошукані громадяни зверталися до правоохоронців», - інформують у поліції.

Слідчі розпочали кримінальні провадження, зловмиснику оголосили повідомлення про підозру у вищеперерахованих злочинах.

У подальшому підозрюваний ігнорував виклики слідчих та не повідомляв про причини свого неприбуття, тож його оголосили у розшук. Днями правоохоронці затримали афериста, який раніше двічі судимий за шахрайські дії.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та можливістю внесення застави у сумі 5 мільйонів гривень. Фігурантові загрожує до двадцяти років позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: