У Києві з’явиться Меморіал Голокосту «Бабин Яр»

У Києві з’явиться Меморіал Голокосту «Бабин Яр»

Столична влада підписала меморандум про співпрацю у створенні меморіалу з Міністерством культури та Міністерством освіти і науки

Київська міська влада підписала з очільниками державних профільних структур Меморандум про співпрацю у створенні на території Києва Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Документ підписали мер Києва Віталій Кличко, міністр культури Євген Нищук, перший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець, генеральний директор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Борис Глазунов та генеральний директор благодійної організації «Благодійний фонд «Меморіал Голокосту «Бабин Яр» Геннадій Вербиленко. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Дуже добре, що сьогодні до роботи зі створення Меморіального центру долучаються міністерство культури та міністерство освіти. Ми підписуємо Меморандум про співпрацю у створенні на території Києва меморіального комплексу пам’яті про Голокост і трагедію у Бабиному Яру», – зазначив Кличко та додав, що тільки об’єднавши зусилля всіх сторін, столиця зможе успішно втілити проект створення Меморіального центру.

Він підкреслив, що питання створення у столиці Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр» є одним із його ключових завдань на посаді мера. Кличко нагадав, що відповідні меморіали є, до прикладу, в Ізраїлі, Польщі, Німеччині, США.

«У всьому світі є меморіали жертвам Голокосту. А у Києві, де сталася ця трагедія, де було вбито багато людей різних національностей, десятиліттями не було зроблено нічого, щоб гідно вшанувати пам’ять про загиблих. І ми маємо виправити цю ситуацію», – зазначив Кличко.

Він наголосив, що спільним завданням підписантів Меморандуму буде не лише зведення будівлі меморіалу, а й наповнення її змістом, аби донести до майбутніх поколінь правду і пам’ять про страшну світову трагедію.

«Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у Києві має бути такого ж рівня, як Яд Вашем у Єрусалимі та Меморіал Голокосту у Вашингтоні. І я як мер Києва докладу всіх зусиль, щоб реалізувати цей проект. Переконаний, що до цього процесу мають долучатися якомога більше людей», – наголосив міський голова.

Він зауважив, що на сьогодні робота над створенням меморіалу розпочалася, і до неї вже долучилися відомі українські та міжнародні благодійники, історики, освітяни, лідери громадянського суспільства. Меморіал стане символом увічнення пам’яті про тих, хто загинув у Бабиному Яру, і про тих, хто рятував людей від смерті – Праведників.

Нагадаємо, 29 вересня в Україні відбулися заходи до 76-х роковин від початку трагічних подій у Бабиному Яру.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: