У київському аеропорту росіянин намагався підкупити прикордонників

У київському аеропорту росіянин намагався підкупити прикордонників
Факт пропонування хабара зафіксовано офіцерами Держприкордонслужби та представниками військової прокуратури
Фото: Держприкордонслужба

Іноземець запропонував військовослужбовцю хабар у розмірі 200 доларів США

8 січня у столичному аеропорту «Київ» (Жуляни) прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» під час оформлення пасажирів, що прибули з Баку, відмовили в перетині державного кордону трьом іноземцям.

Чоловіки не змогли пояснити мету свого перебування в Україні. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Проте один із них, громадянин РФ, вирішив будь за що потрапити в нашу країну і для цього спробував підкупити прикордонників. Іноземець запропонував військовослужбовцю хабар у розмірі 200 доларів США, аби отримати сприяння в перетині українського кордону ним та його двома товаришами – громадянами Азербайджану», - інформують у ДПСУ.

Факт пропонування неправомірної грошової винагороди зафіксовано офіцерами внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби та представниками військової прокуратури. Росіянина та повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 369 КК України передано представникам Нацполіції. А двом громадянам Азербайджану, яким намагався «допомогти» їх товариш з РФ, заборонено в’їзд в Україну на 3 роки та повернуто зворотним рейсом.

Державна прикордонна служба ще раз звертається до громадян з проханням не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі шляхом пропонування коштів, вплинути на прийняття правового рішення прикордонниками.

Раніше повідомлялося, що за 30 днів воєнного стану прикордонники не пустили в Україну близько 1650 росіян.

РНБО рекомендувала Держприкордонслужбі продовжити посилену охорону державного кордону з Росією та здійснювати посилений контроль громадян РФ, що перетинають кордон.

Державна прикордонна служба спростовує поширену інформацію про скасування заборони на в'їзд у країну чоловікам з Російської Федерації у віці 16 до 60 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: