У «Нафтогазі» заявили, що мирова угода з Києвом не передбачає списання штрафів

У «Нафтогазі» заявили, що мирова угода з Києвом не передбачає списання штрафів

Долю штрафних санкцій вирішуватиме суд

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявляє, що мирова угода, підписана між НАК і «Київтеплоенерго», не передбачає списання штрафів і пені. Про це йдеться в повідомленні «Нафтогазу».

«Наші партнери з Київської міської державної адміністрації вихідними поспілкувались з пресою та знову трохи помилилися у формулюваннях щодо штрафних санкцій та пені», - зазначили у компанії.

У «Нафтогазі» уточнили, що:

Мирова угода не передбачає списання неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань тощо, тому що це не було її предметом.

Списані були штрафи «Київенерго» на стару заборгованість. «Вони погасили заборгованість - ми списали штрафи, за законом 1730. Київенерго отримало гроші на погашення старої заборгованості перед нами, коли місто розрахувалося з ним за своїми старими боргами. Тобто, а) ні, це не з «кармана Ахметова» і б) якби Київтеплоенерго спокійно виконав закон ще у квітні, ці штрафи і пені були б списані так само, але люди не сиділи б півроку без гарячої води», - зазначили у «Нафтогазі».

Текст мирової угоди доступний на офсайті міськради, де зазначено: «Сторони визнають та погодили, що неустойка (штраф, пеня), інфляційні нарахування, проценти річних, нараховані відповідно до умов Договорів за борговими зобов’язаннями станом на дату підписання Мирової Угоди і тих, що будуть нараховані відповідно до умов Договорів за борговими зобов’язаннями не є предметом врегулювання цієї Мирової Угоди, а питання їх стягнення підлягає вирішенню у судовому порядку в рамках окремого судового спору/судових спорів. При цьому, Сторони домовились, що наявність підстав для стягнення з КП «Київтеплоенерго» таких нарахувань буде визначатися за результатами розгляду судами спорів за відповідними вимогами ПАТ «НАК «Нафтогаз України».

У «Нафтогазі» підкреслили, що долю штрафних санкцій, по яких ще не завершені судові провадження, вирішуватиме суд.

НАК надав вирізки з мирової угоди на підкріплення своїх слів.


18_05

Як повідомлялося, 12 жовтня НАК «Нафтогаз України» та КП «Київтеплоенерго» підписали договір щодо постачання газу, який базується на мировій угоді, затвердженій 10 жовтня Господарським судом Києва.

Читайте також матеріал «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: