Київ крізь призму десятиліть. Унікальні ретрофото столиці України

Київ крізь призму десятиліть. Унікальні ретрофото столиці України
Ларіонова Наталія Дмитрівна (1910-2014)

Ларіонова Наталія Дмитрівна багато років фіксувала життя родини, друзів та зміни рідного Києва

1 листопада 1910 року у Києві в дворянській сім`ї народилась Ларіонова Наталія Дмитрівна. Батько Ларіонов Дмитро Костянтинович був випускником сільськогосподарського факультету Київського Політехнічного інституту, пізніше доктор біологічних наук, професор.

Мати Сосновська Клотильда Іванівна була випускницею київської консерваторії та навчалася у музичних класах російського музичного товариства в Санк-Петербурзі (серед її викладачів був Цезар Кюї). Тому природно, що з раннього віку Наталія Ларіонова навчалась у мами, а згодом в одній з музичних шкіл Києва грі на роялі.

Після жовтневого перевороту, родина переїхала до села Маслівка, Миронівського району Київської області, так як батька Наталії Дмитрівни запросили на роботу до Маслівського сільськогосподарського інституту, який там було організовано. Маслівський сільськогосподарський інститут закінчила і Наталія Ларіонова. Але за спеціальністю працювала лише до війни.

Після війни вона повернулась до Києва. В серпні 1945 року Н.Д. Ларіонову було зачислено в Палац культури київського машинобудівного заводу «Більшовик» та посаду піаністки. Наприкінці 1940-х Н.Д. Ларіонова змогла присвятити своєму захопленню - фотографії. Вона фіксувала життя родини, друзів та зміни рідного Києва. В 1952 році її хобі стало роботою – в дитячому секторі, не без участі Н.Д.Ларіонової, відкрили фотогурток, викладачем якого вона стала. 

Серед випускників фотогуртка є професійні фотографи, кінооператори. Наталія Дмитрівна Ларіонова відійшла у вічність 16 червня 2004 року, похована на Байковому цвинтарі біля своїх батьків (ділянка № 33). 

По собі залишила світлу пам'ять та безліч світлин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: