Вперше в історії у Нідерландах почали опалювати житловий будинок воднем

Вперше в історії у Нідерландах почали опалювати житловий будинок воднем
Водневий котел був встановлений в котельні поруч з існуючим звичайним котлом на природному газі
Фото: BDR Thermea Group

Принцип роботи котла на водні такий же, як і в того, що працює на природному газі

У місті Розенбург (Нідерланди) для опалення житлового будинку був введений в експлуатацію побутовий котел на водні. Про це повідомляє Еlektrovesti.

Пілотне тестування 100% водневого котла здійснює BDR Thermea Group з червня 2019 року в рамках проекту, ініційованого власником газових мереж Stedin в партнерстві з муніципалітетом Роттердама і житловим кооперативом ресорт Вонн (Ressort Wonen).

Котел спалює чистий водень, який проводиться за допомогою вітрової або сонячної електроенергії без виділення CO2. Принцип роботи такий же, як і у котла, що працює на природному газі.

Водневий котел був встановлений в котельні поруч з існуючим звичайним котлом на природному газі, і постійно забезпечує жителів достатньою кількістю тепла і гарячою водою. Stedin використовує існуючий трубопровід для подачі водню. У цьому проекті мережевий оператор і його партнери розглядають весь ланцюжок майбутньої системи: виробництво водню, поширення та переведення споживачів на водень з кінцевою метою забезпечення нульових викидів вуглецю.

Це перший реальний випадок, коли чистий водень використовується як паливо для системи центрального опалення житлового будинку.

У листопаді минулого року BDR Thermea Group стала першою в Європі компанією, яка отримала сертифікацію на використання водневої суміші в побутових котлах в Нідерландах. Компанія бере участь у британській програмі Hy4Heat і активно вивчає водневі експериментальні проекти по всій Європі. У найближчі два роки буде встановлено більше 400 водневих котлів.

Раніше повідомлялося, що зелений водень може зрівнятись у ціні з природним газом до 2050 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: