На Львівщині мер, викритий на хабарі, потрапив до тюрми на шість з половиною років

 На Львівщині мер, викритий на хабарі, потрапив до тюрми на шість з половиною років
Голова Сколівської міської ради Володимир Москаль

Спільниця посадовця теж одержала строк з конфіскацією майна

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав винними міського голову Сколівської міської ради Володимира Москаля і його спільницю Ганну Зінькевич-Домбровську у вимаганні і одержані хабаря від приватного підприємства на суму 18 тис грн.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок суду від 15 березня.

Згідно з судових матеріалів, у липні 2015 року міська рада Сколе оголосила конкурс на право оренди майна комунальної власності площею 150,8 кв. м. Взяти участь у конкурсі виявило бажання ТОВ «Вадімір Компані» (Жовква, Львівської області). У мерії представника фірми звели із пані Зінькевич-Домбровською, яка була уповноважена міським головою Москалем і здійснювала юридичний супровід. Вона повідомила, що для перемоги у конкурсі на оренду приміщення із подальшим укладенням договору оренди, необхідно заплатити 18 тис. грн. Кошти спільниця планувала передати меру Сколе.

10 серпня того ж року представник фірми у приміщенні міської ради передав Зінькевич-Домбровській всю суму хабаря. Далі мер Москаль підписав та скріпив гербовою печаткою рішення виконавчого комітету Сколівської міської ради №95 від 03.08.2015 р., «Про затвердження результатів засідання конкурсної комісії з питань оренди майна територіальної громади м.Сколе», відповідно до якого, ТОВ «Вадімір Компані» визнано переможцем у конкурсі.

Відтак, обвинувачені особи, перебуваючи в приміщенні Сколівської міської ради, розподілили між собою неправомірну вигоді, після чого були викриті поліцейськими, а гроші вилучені.

Слідство і свідки підтвердили, що засідання конкурсної комісії з питань оренди майна не відбулось, питання визнання ТОВ «Вадімір Компані» переможцем не розглядалось і, відповідно, протокол засідання комісії її членами не складався та не підписувався. 3 серпня виконком затвердив фіктивні результати конкурсу, задовольнивши пропозицію міського голови.

У суді обвинувачені вину не визнали. Мер Москаль під час судових дебатів та останнього слова пояснив, що зібрані по справі докази є неналежними, обвинувачення необґрунтоване і справа є наслідком політичного переслідування.

Натомість стрийський міськрайонний суд визнав докази зловживання міського голови Володимира Москаля службовим становищем, що поєднувалося з вимаганням неправомірної вимоги ч.3 ст.368 КК України. Також обвинуваченому посадовцю додали службове підроблення ч.1 ст.366 КК України.

Згідно з вироком, мера Сколе засуджено до позбавлення волі на строк 6 років 6 місяців з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 роки та з конфіскацією майна.

Його спільниця Ганна Зінкевич-Домбровська отримала покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 5 років 6 місяців з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 3 роки та з конфіскацією майна.

Вирок може бути оскаржено сторонами до Апеляційного суду Львівської області протягом 30 днів з дня його проголошення. 

Як відомо, на місцевих виборах 2010 року Володимир Москаль пройшов депутатом Сколівської міської ради від партії «Наша Україна». Пізніше його обрали мером.

На місцевих виборах-2015 він балотувався самовисуванцем і переміг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: