У Росії вирішили не чекати виключення з членів Ради Європи

 У Росії вирішили не чекати виключення з членів Ради Європи
Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький 
Фото з відкритих джерел

Слуцький назвав Раду Європи та її інститути деструктивними

Голова комітету Держдуми з міжнародних справ Леонід Слуцький назвав Раду Європи та її інститути деструктивними. Він вважає, що Росії не варто чекати процедури виключення і подумати про зупинення або замороження її членства в РЄ. Про це написав ТАСС.

Він заявив, що Росія втомилися від «русофобської істерії, деструктиву, дискримінації і подвійних стандартів».

Як відомо, 10 жовтня Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий виключити Росію з Ради Європи. Слуцький назвав цю заяву «грою на випередження у вельми неджентльменській ситуації».

За словами російського політика, якщо в січні 2019 року РФ все-таки позбавлять можливості накладати санкції на національні делегації, то подання заявки на участь її делегації у роботі ПАРЄ 2019 року буде неможливим. Це означає, що Росія не зможе взяти участь у виборах генсека Ради Європи.

Слуцький висловив жаль у зв'язку з тим, що Росія може втратити «найбільш широкоохоплюючий європейський майданчик».

Росію позбавили права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року – відразу після анексії Криму та початку воєнних дій на Донбасі. 28 січня 2015 року асамблея продовжила санкції.

У вересні 2017 року віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой заявив, що Росія не буде фінансувати ПАРЄ 2018 року. Сума щорічного внеску Росії на фінансування ПАРЄ становить приблизно €40 млн. 29 червня 2018 року бюро ПАРЄ за підсумками засідання у Страсбурзі ухвалило документ про термінове розроблення рішення, що дасть змогу повернути російську делегацію до роботи в асамблеї завдяки змінам правил і процедур асамблеї.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: