Адвокат підозрюваного у побитті Найєма пообіцяв, що Саїтов повернеться в Україну

Адвокат підозрюваного у побитті Найєма пообіцяв, що Саїтов повернеться в Україну
Підозрюваний Магомед-Амін Саїтов

За словами адвоката, Саїтов не боїться депутата, але рішення про повернення буде прийнято після того як спаде «істерія»

Магомед-Амін Саїтов, якого підозрюють у побитті народного депутата від БПП Мустафи Найєма, готовий сам повернутися з Азербайджану в Україну після того як спаде «істерія» навколо справи.

Про це УП повідомив адвокат Саїтова Олег Іщенко.

«Саїтов обов'язково колись повернеться», - сказав адвокат і додав, що Саітову не страшно.

За його словами, Саїтов не боїться депутата, але рішення про повернення буде прийнято після того як спаде істерія навколо справи і його підзахисний зможе розраховувати на незаангажований суд.

Іщенко також повідомив, що не сумнівається, що його підзахисний повернеться, його затримають, оберуть йому запобіжний захід і судитимуть, але тільки, коли покарання будемо співмірним з злочином.

Адвокат також наголосив, що його підзахисний ніколи не заперечував провини і підтверджує, що вдарив Найєма, але в зв'язку з надмірною увагою до справи, захист Саїтова не згоден на «публічну страту».

Напередодні в ГПУ заявили, що Азербайджан відмовив у видачі підозрюваного у нападі на Найєма.

Раніше стало відомо, що строк досудового розслідування у справі про побиття нардепа Мустафи Найєма було продовжено до 30 серпня 2018 року.

Як повідомляв «Главком», Шевченківський районний суд Києва відмовив в продовженні арешту Саітова Магомед-Аміна Абубакаровича, підозрюваного у здійсненні хуліганських дій стосовно Найєма (за ч.2 ст.296, ч.1 ст.122 КК України). Слідчий суддя Оксана Хардіна вказала, що клопотання слідчої Нацполіції та додатки до нього не містять даних про оголошення нападника нардепа саме у міжнародний розшук. Є лише інформація, що з 1 травня Саітов оголошений розшук, який доручено здійснювати оперативним підрозділам шевченківської поліції.

Нагадаємо, 30 квітня в центрі Києва близько 18 години на депутата Мустафу Найєма було скоєно напад через інцидент на дорозі. Нападниками виявилися Саїтов Ахмет, 1999 року народження, Саїтов Магомед-Саліх, 1996 р.н. та Умал Тімербілатов, 1996 р.н.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: