Аграмунт вирішив не чекати початку імпічменту і втік до Іспанії

Аграмунт вирішив не чекати початку імпічменту і втік до Іспанії
Педро Аграмунт

Глава ПАРЄ відсутній у залі під час розгляду питання про його відставку

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт залишив Страсбург, попри те, що за посадою мав зобов’язання лишатися до завершення сесії ПАРЄ. Про це заявила на сесії екс-президент асамблеї Анн Брассер, повідомляє «Європейська правда»

Як відомо, у вівторок ПАРЄ почала розгляд змін до регламенту, які дозволять відправити президента ПАРЄ у відставку проти його волі. Педро Аграмунт відсутній у залі під час розгляду. Анн Брассер звернулася до нього.

«Ми знаємо, що Аграмунт поїхав звідси до Іспанії, але я вірю, що він нас ще чує», - заявила вона.

«Звертаюся до вас: ідіть зараз, ідіть, ви ще можете врятувати ситуацію», - заявила вона.

Найближчим часом буде ухвалене рішення щодо того, як буде відбуватися звільнення та чи буде нове правило поширюватися на поточного президента.

Як повідомлялось, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт не написав заяву про відставку і не з'явився на бюро ПАРЄ.

Нагадаємо, що до Сирії їздила делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою ПАРЄ Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

23 депутати з чотирьох фракцій Верховної Ради звернулися з листом до парламенту Іспанії з проханням розглянути можливість відкликання Педро Аграмунта з іспанської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи, що потягне за собою втрату ним посади президента ПАРЄ.

25 квітня у ПАРЄ розпочалися слухання щодо поїздки Аграмунта і двох його колег до Сирії.

25 квітня Аграмунт заявив, що готовий оголосити про свою відставку офіційно лише після завершення візиту короля Іспанії. 

Зазначалось, що саму заяву про складання з себе повноважень він подасть аж 29 травня.

Проте очільник підкомітету ПАРЄ з боротьби проти тероризму Георгій Логвинський не виключив, що Аграмунт може уникнути відставки. 

Серед імовірних кандидатів на посаду президента ПАРЄ називають і угорського парламентарія Жолта Немета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: