Аграмунт вважає, що Росія може повернутися до Ради Європи

Аграмунт вважає, що Росія може повернутися до Ради Європи

Росія просить про внесення до регламенту ПАРЄ змін, які дозволили б її повернення до асамблеї

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт вважає, що на саміті Ради Європи можуть бути схвалені зміни до процедур ПАРЄ, що дозволять відновити співпрацю з РФ.

Про це він заявив у спілкуванні з російськими та українськими журналістами у Страсбурзі, передає «Європейська правда».

Він визнав, що Росія просить про внесення до регламенту ПАРЄ змін, які дозволили б її повернення до асамблеї. Водночас, він відмовився прогнозувати імовірність ухвалення таких змін.

«Внесення змін – це тривала процедура. Ми зараз в процесі ухвалення звіту (регламентного комітету - ред.). І ми чекаємо саміту глав держав-членів РЄ, на якому буде розглядатися цей звіт», - зазначив він.

«В Нікосії (на постійному комітеті ПАРЄ в листопаді) вирішено, що правила та процедури ПАРЄ мають бути змінені та адаптовані до нових обставин і це стосується багатьох питань. Отже, зміни будуть, але ми не можемо говорити детально які саме», - наголосив Аграмунт.

Таким чином, обраний Парламентською асамблеєю Ради Європи на другий президентський термін іспанець Педро Аграмунт пообіцяв докласти зусиль до налагодження діалогу з Росією. Крім того, він заявив, що окупація Криму не є підставою для збереження санкції проти РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: