Амбіційні результати саміту «ЄС – Західні Балкани» – сигнал готовності Євросоюзу до подальшого розвитку, – Порошенко

Амбіційні результати саміту «ЄС – Західні Балкани» – сигнал готовності Євросоюзу до подальшого розвитку, – Порошенко
Петро Порошенко: вірю, що в найближче десятиліття всі країни Західних Балкан займуть своє гідне місце в Об’єднаній Європі
Фото: Главком

П'ятий президент України привітав результати саміту «ЄС – Західні Балкани», який відбувся в онлайн-форматі

Онлайн-саміт «Євросоюз – Західні Балкани» дав чіткі сигнали готовності ЄС до подальшого розвитку, і Україна має бути частиною цього процесу. Про це повідомив п'ятий президент України, лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко у Facebook.

«Амбіційні результати онлайн-саміту «Євросоюз – Західні Балкани»! Тішить і надихає підтвердження європейської перспективи для Західних Балкан та рішення про початок передвступних переговорів з Північною Македонією та Албанією. Адже це чіткі сигнали готовності ЄС до подальшого розвитку і об’єднання континенту, утвердження спільних демократичних цінностей та протидії складним викликам сьогодення», - написав він.

Порошенко привітав хорватського прем'єр-міністра Андрєя Плєнковіча з успішним результатом головування Хорватії в Раді ЄС. «Вірю, що в найближче десятиліття всі країни Західних Балкан займуть своє гідне місце в Об’єднаній Європі», - наголосив він.

Петро Порошенко зазначив, що у цьому марафоні Україна не повинна пасти задніх. Сьогодні як ніколи потрібні цілеспрямована та самовіддана робота, високопрофесійна владна команда, взаємодія з громадянським суспільством та креативним відповідальним бізнесом. В її основі – спільні демократичні цінності, стратегічні національні інтереси України, незалежність нашої держави, її безпека та добробут. «Наш шлях до успіху – це ефективне впровадження реформ, зміцнення демократичних інститутів та виконання Угоди про асоціацію», – підкреслив він.

«Я щиро сповідував ці принципи під час своєї президентської каденції і продовжую активно просувати їх зараз з командою «Європейської солідарності» та всіма проєвропейськими демократичними українськими політичними силами. Тільки разом ми повернемо Україну до нашого спільного європейського дому», – резюмував Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: