Американський сенатор припустив, коли може розпочатися війна з КНДР

Американський сенатор припустив, коли може розпочатися війна з КНДР
Військова техніка Північної Кореї

Якщо КНДР проведе нові ядерні випробування, ситуація стане непередбачуваною, зазначив сенатор США

Шанси застосування американцями військового сценарію проти КНДР оцінюються на рівні 30%, однак в разі, якщо Пхеньян проведе новий ядерний тест, ситуація може загрожувати виникненням повномасштабної війни.

Таку оцінку висловив сенатор-республіканець Ліндсі Грем у інтерв'ю американському виданню The Atlantic.

«Я би оцінив (нинішню – ред.) вірогідність як три до десяти, що ми вдамося до військового сценарію, - зауважив сенатор. - Якщо північнокорейці проведуть ще одні – сьомі – ядерні випробування, я би сказав, що це (вірогідність – ред.) становитиме 70 відсотків».

Він зауважив, що прийшов до таких висновків після розмови з президентом Трампом, з яким він грав у гольф минулої неділі.

«Війна з Північною Кореєю - це повномасштабна війна проти режиму», - зауважив законодавець. При цьому, за його словами, не передбачається нанесення «хірургічно точних» ударів.

«Їхня ядерна програма є масштабною, вона є дуже рішучою, і в такому разі ви маєте готуватися до найгіршого, не до найкращого розвитку подій. Отже, якщо ви думаєте про військовий сценарій, потрібно не просто нейтралізувати їхні ядерні об'єкти – ви повинні бути готові до повного повалення режиму», - зауважив американський сенатор.

Водночас, за його словами, поки що в цій ситуації точки неповернення не досягнуто.

«Однак, якщо КНДР проведе нові випробування, ситуація стане непередбачуваною», - зазначив сенатор США.

Сьогодні стало відомо, що президенти Росії Володимир Путін та глава Білого дому Дональд Трамп провели телефонну розмову, під час якої обговорювалося врегулювання ядерної проблеми Корейського півострова.

Напередодні у США заявили, що не готові вести переговори з Північною Кореєю, доки вона докорінно не змінить свою поведінку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: