КНР готує табори, щоб приймати біженців у випадку війни на Корейському півострові

КНР готує табори, щоб приймати біженців у випадку війни на Корейському півострові
У КНДР вважають неминучою війну на Корейському півострові

Контракти компанії China Mobile допомогли дізнатися про плани китайського уряду

Уряд КНР вже на сьогодні може вести підготовку до можливого потоку біженців із КНДР у випадку виникнення конфлікту між Пхеньяном і Вашингтоном. Про це заявив американський аналітик видання Defense One Патрік Такер.

Такий висновок він робить на основі документу відділення телекомунікаційного державного підприємства China Mobile, яке працює в прикордонній із КНДР адміністративній одиниці Чанбай. В цьому документі, який з’явився в липні 2017 року, однак про який стало відомо лише нещодавно завдяки роботі Радіо Вільна Азія, компанія China Mobile заявляла про те, що займається підготовчими роботами в сфері безпеки комунікацій для таборів біженців із КНДР.

Незважаючи на заперечення представників China Mobile, співробітники Радіо Вільна Азія змогли, використовуючи свої джерела, підтвердити автентичність такого плану. Після цього речник даної компанії підтвердив, що таки насправді уряд дав відповідне розпорядження провести необхідні роботи. Проте, за його словами, ніхто в КНР не панікує через ситуацію на Корейському півострові. 

Нагадаємо, представник МЗС КНДР заявив, що масштабні спільні навчання США і Південної Кореї, а також заяви з боку вищого керівництва Штатів роблять війну на Корейському півострові неминучою. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: