Начальник генштабу РФ розкритикував спільні навчання США, Японії і Південної Кореї

Начальник генштабу РФ розкритикував спільні навчання США, Японії і Південної Кореї
Очільник генерального штабу РФ Валерій Герасимов 

В той же час РФ і КНР почали спільні навчання по протиракетній обороні

В понеділок, 11 грудня, перебуваючи із візитом в Токіо, очільник генерального штабу РФ Валерій Герасимов заявив, що спільні навчання Японії, США і Південної Кореї щодо відслідковування балістичних ракет КНДР лише загострюють протистояння на Корейському півострові і посилюють нестабільність в регіоні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Таку заяву Герасимов зробив на початку переговорів із міністром оборони Японії Ітсунорі Онодера.

В той же самий час міністерство оборони КНР заявило, що сьогодні ж у Пекіні стартували спільні із РФ навчання по протиракетній обороні. Відповідно до заяви дані навчання не спрямовані проти жодної третьої сторони.

Окрім того, МЗС КНР прокоментувало навчання США, Японії і Південної Кореї щодо відслідковування ракет, які стартували сьогодні. Так речник китайського МЗС заявив, що ситуація є випадком зачарованого кола, розв’язка якого не в інтересах жодної зі сторін. За словами Лю Канга сторони повинні утримуватися від взаємних провокацій і реалізувати всі відповідні резолюції Ради Безпеки ООН, а також сісти за стіл переговорів для врегулювання протиріч. 

Як повідомлялося, сьогодні стартували навчання за участю збройних сил Японії, Південної Кореї і США, ціллю яких є відпрацювання механізму відслідковування балістичних ракет КНДР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: