Аваков не прийшов на допит у ГПУ щодо справи «замаху» на Януковича

Аваков не прийшов на допит у ГПУ щодо справи «замаху» на Януковича
Арсен Аваков

У Генпрокуратурі не вказали причини, за якою міністр Аваков не з'явився на допит

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков не прийшов на допит у Генпрокуратуру у справі стосовно нібито замаху на екс-президента Віктора Януковича у Харкові.

Про це Громадському повідомили у ГПУ.

У Генпрокуратурі не вказали причини, за якою міністр Аваков не з'явився на допит, однак зазначили, що його викличуть на допит повторно.

Коли, попередньо, може відбутись цей допит у Генпрокуратурі також не повідомили.

Нагадаємо, 6 грудня видання «Інтерфакс-Україна» з посиланням на джерела повідомило, що ГПУ планує провести допит міністра Авакова в рамках справи про можливий замах на колишнього президента Віктора Януковича в 2014 році.

Водночас дата виклику Авакова була невідома.

Також нагадаємо, у червні цього року екс-охоронець президента-утікача Януковича Сергій Бернацький заявив, що на Януковича планувався замах у 2014 році у Харкові, де мав відбутись «З’їзд депутатів» у Палаці спорту. Тоді візит Януковича скасували через інформацію про підготовку на нього замаху.

За словами колишнього охоронця, він спілкувався з екс-начальником штабу безпеки президента Володимиром Павленком, який сказав, що до його прибуття в Палац спорту в Харкові там вже були близько 200 невідомих осіб. Серед них була група, яка мала вбити Януковича під час з’їзду.

В Україні президент-утікач звинувачується в державній зраді, пособництві представникам влади Росії, умисних діях, учинених з метою зміни державного кордону України, встановленого Конституцією та веденні агресивної війни.

За цими статтями Януковичу загрожує до 15 років ув’язнення.

Генеральна прокуратура завершила слідство у справі президента-утікача Віктора Януковича та низки його колишніх високопосадовців.

Раніше адвокати Януковича заявили, що він отримав важку травму і в нерухомому стані перебуває у лікарні Москви. Через травму, за словами адвокатів, Янукович не може виступити з останнім словом. Водночас суд дозволив Януковичу виступити з останнім словом у суді з лікарняного ліжка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: