Аваков розповів, скільки колишніх «беркутівців» зараз служать у поліції

Аваков розповів, скільки колишніх «беркутівців» зараз служать у поліції

26 лютого 2014 року спецпідрозділ було ліквідовано тодішнім в.о. міністра внутрішніх справ Арсеном Аваковим

На даний момент 29% службовців в українських підрозділах - це колишні співробітники «Беркут» або інших спецпідрозділів. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив під час вручення сертифікатів водного і автомобільного транспорту Національної поліції України.

«Порядку 29% серед спецпідрозділів, які зараз діють, це люди, які працювали в підрозділі «Беркут» або інших підрозділах до 2013 року», - повідомив Аваков.

 «Беркут» — розформований підрозділ міліції особливого призначення при обласних МВС України. Був відповідальний за дотримання громадської безпеки, боротьбу з організованою злочинністю. За основу геральдичної символіки та назвиданого утворення силових структур узято хижого птаха беркута.

Раніше повідомлялося, що активіста Революції Гідності Івана Бубенчика, який розповів журналістам, що стріляв по «Чорній роті» Беркуту під час Майдану, затримали на кордоні з Польщею. За попередньою інформацією, йому інкримінують вбивство на Майдані двох працівників МВС. 

Пізніше стало відомо, що начальник управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що Івана Бубенчика затримали на кордоні через численні неявки на допит та вручили підозру у вбивстві беркутівців під час Революції гідності. 

Також, Печерський районний суд Києва відклав на невизначений термін обрання запобіжного заходу для активіста Майдану Івана Бубенчика, якого підозрюють у вбивстві двох правоохоронців 20 лютого 2014 року.

Повідомлялося, що прокурор департаменту спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Олексій Донський вважає, що закон про амністію учасників Революції гідності, не може бути застосований до підозрюваного Івана Бубенчика. Він назвав цей закон «нікчемним».

4 квітня повідомлялося, що речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко заявив, що 20 лютого 2014 року на Майдані у Києві бійці «Беркуту» «охороняли громадський порядок». Відзначимо, в цей день вони розстріляли більше 30 мирних протестувальників у центрі Києва. 

Пізніше, голова Верховної Ради Андрій Парубій закликав Генерального прокурора Юрія Луценка розібратися зі справою Івана Бубенчика.

Також відомо, що генпрокурор Юрій Луценко вважає неправильною кваліфікацію дій Бубенчика.

Читайте також: 

Справа майданівця Івана Бубенчика: чому він повинен бути звільнений

Покарати не можна помилувати… Іван Бубенчик та його дилема

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: