Австралійці підтримали визнання одностатевих шлюбів

Австралійці підтримали визнання одностатевих шлюбів

Уряд Австралії обіцяє врахувати голос народу

Більшість мешканців Австралії висловились за визнання одностатевих шлюбів. В опитуванні, проведеному поштою, результати якого оприлюднені статистичним відомством країни у середу, 15 листопада, взяли участь майже 80% виборців Австралії, або близько 12 мільйонів осіб.

Понад 61% громадян, що взяли участь у плебісциті, підтримали визнання одностатевих шлюбів. 7,8 мільйона австралійців проголосували «так», тоді як «ні» відповіли 4,9 мільйона осіб.

Результати опитування мають необов'язковий характер, проте в уряді Австралії вже заявили, що законодавство, яким визнаватиметься право осіб однієї статі укладати шлюби, має бути ухвалене в парламенті країни до кінця року.

«Люди проголосували за справедливість, за відданість, сказали «так» коханню. Ми повинні поважати голос народу. Ми спитали їхньої думки, і вони нам її висловили», - заявив після оголошення результатів опитування прем'єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл.

Нагадаємо, 1 жовтня у Німеччині набув чинності закон, яким запроваджене повне і рівноправне визнання одностатевих шлюбів.

Міністр охорони довкілля Німеччини Барбара Хендрікс заявила про вступ в одностатевий шлюб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: