Авторитетна американська журналістка назвала фатальним для Польщі рішення ухвалити новий «історичний» закон

Авторитетна американська журналістка назвала фатальним для Польщі рішення ухвалити новий «історичний» закон
Енн Еплбаум
Фото: 112

Автор книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» різко висловилася про Польщу

На думку відомої американської журналістки Енн Епплбаум, рішення польської влади прийняти зміни до закону про Інститут національної пам’яті (ІНП) було фатальним, і його необхідно скасувати. Про це авторка книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України», лауреатка Пулітцерівської премії сказала в інтерв’ю «Укрінформу».

«Це рішення було фатальним. Думаю, вони (польська влада) тепер це розуміють», - підкреслила Епплбаум. За її словами, чинний польський уряд не зважає на реакцію інших держав.

«Польща не перебуває в ізоляції від світу. Ідея, що можна контролювати історичні події, вирішувати, про що дозволено говорити, а про що ні, контролювати історичні дискусії – погана», - заявила Епплбаум. На її думку, уряд Польщі має скасувати це рішення і вибачитися.

Як повідомлялося, зміни до закону про ІНП передбачають кримінальне переслідування за заперечення злочинів «українських націоналістів» проти громадян Польщі, публічне і всупереч фактам звинувачення Польщі та польського народу у злочинах, скоєних нацистами проти євреїв.

Зміни до закону про ІНП викликали негативну реакцію в Україні та Ізраїлі, а також стурбованість у США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: