Більшість суддів не буде оскаржувати своє звільнення Радою – екс-глава КСУ

Більшість суддів не буде оскаржувати своє звільнення Радою – екс-глава КСУ

До Європейського суду можна звернутися лише тоді, коли використані всі національні засоби захисту, нагадав колишній голова Конституційного суду

Більшість суддів не піде оскаржувати звільнення Радою в судах. Про це заявив екс-голова Конституційного суду України (КСУ) Іван Домбровський.

«До Європейського суду можна звернутися лише тоді, коли використано всі національні засоби захисту. Це означає, що треба пройти всі наші українські суди і тільки тоді, за певних обставин, можна звертатися до Європейського суду. Я думаю, що багато з них не підуть туди, багато з них не підуть і в наші суди, бо вони знають, за що їх звільнили», – заявив Домбровський.

Нагадаємо, сьогодні парламент на позачерговому пленарному засіданні в четвер, 29 вересня, звільнив за порушення присяги 29 суддів з 33 запланованих. При цьому по двом суддям Апеляційного суду Києва, яких звинувачують у винесенні неправосудних рішень щодо учасників Майдану, парламент провів у сумі 29 голосувань.

Зазначимо, що сьогодні останній день, коли парламент мав право звільнити суддів. У п'ятницю, 30 вересня, в Україні набуває чинності судова реформа, в результаті якої право звільняти суддів перейде від Верховної Ради до Вищої ради правосуддя, яку буде створено в майбутньому шляхом реорганізації Вищої ради юстиції. При цьому судова реформа не передбачає таку підставу для звільнення судді, як порушення присяги.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: