Болгарія відмовилася приєднуватися у Чорному морі до флоту НАТО

Болгарія відмовилася приєднуватися у Чорному морі до флоту НАТО

Болгарія не захотыла приєднання до флоту НАТО, головним завдянням якого мала би бути протидія російським військам на Чорному морі

Прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов заявив, що його країна не буде брати участь у створенні флоту НАТО у Чорному морі.

Про це він розповів у четвер 16 червня спільній прес-конференції з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим, повідомляє Reuters.

Таким чином, Болгарія відмовилися від приєднання до флоту НАТО, головним завдянням якого мала би бути протидія російським військам на Чорному морі.

«Я завжди кажу, що я хочу бачити у Чорному морі вітрильники, яхти, великі катери з туристами і не хочу, щоб це море стало ареною військових дій ... не потрібна війна на Чорному морі», - сказав Борисов.

«Давайте припинимо спекуляції, що у Чорному морі якийся флот буде колись воювати. Болгарія - це мирна країна, і її зовнішня політика не спрямована проти когось», – додав президент Плевнелієв.

Агенція відзначає, що питання флоту у Чорному морі, як очікується, буде знову піднято на Варшавському саміті НАТО.

Як відомо, Туреччина і Румунія раніше закликали до створення флоту НАТО на Чорному морі, адже цей регіон є важливим для Сходу і Заходу з урахуванням його енергетичних запасів та близькості до Близького Сходу.

Втім, Болгарія висловила готовність взяти участь у розгортанні багатонаціональної сухопутної бригади НАТО в Румунії. 

Раніше повідомлялося, що Туреччина, Болгарія та Румунія можутьрозширити морську присутність НАТО у Чорному морі, що стане частиною значно ширшої стратегії стримування Росії.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: