НАТО схвалило всеосяжний пакет допомоги Україні

НАТО схвалило всеосяжний пакет допомоги Україні
bykvu.com

Столтенберг також закликав Росію припинити вогонь в Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що міністри оборони країн Альянсу схвалили пакет допомоги Україні. Після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО Столтенберг зазначив, що пакет допомоги Україні включає консультації та різне сприяння.

«На зустрічі міністри схвалили всеосяжний пакет допомоги Україні. У рамках реалізації цього пакету ми будемо надавати консультації та сприяння», - цитує його слова «Інтерфакс-Україна».

Також Столтенберг зазначив, що Російська Федерація повинна припинити дії, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України.

«Росія повинна припинити дестабілізацію ситуації на території України, вивести війська та озброєння. Режим припинення вогню й Мінські угоди мають виконуватися».

Зазначимо, що російська агресія проти України й постійні провокації проти збройних сил НАТО спровокували найбільш масштабне охолодження у стосунках між Заходом та РФ із часів завершення холодної війни.

У травні 2016 року НАТО вирішило розмістити чотири додаткових батальйони в Польщі та країнах Балтії, враховуючи напруженість у відносинах із Кремлем. Як повідомлялося, свої батальйони для зміцнення східного флангу НАТО виділять США, Велика Британія та Німеччина.

Водночас, США також мають намір звернутися по допомогу до Канади для військового стримування Росії в регіоні Східної Європи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: