Бондаренко: «Рошен» рухається до того, що буде єдиною в країні фірмою по випуску цукерок

Бондаренко: «Рошен» рухається до того, що буде єдиною в країні фірмою по випуску цукерок

Депутат Київради зазначив, що техніку для АТО, яку випускає Кременчуцький завод – КрАЗ, яку купують іранці і не тільки, Україна перестала купувати.

Депутат Київради, голова постійної комісії Київради з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Володимир Бондаренко в інтерв’ю «Главкому» розповів, що сьогодні «Рошен» рухається до того, що буде єдиною фірмою в Україні, яка буде випускати цукерки, а «Богдан» буде єдиним, хто випускатиме автомобілі.

 «Свого часу Попов, готуючись до Євро, маючи необмежені ресурси, провів закупку великої партії, в основному, білоруських МАЗівських автобусів. На території 5-го автопарку була побудована велика ремонтна база, діагностичні центри, бо то вже були сучасні автобуси, туди з кувалдою не полізеш. А потім з’явилась ідея випускати свої «Богданчики». Навіщо звідкись возити, якщо є така «прекрасна» машина, яка просто душить Київ своїми газами? І ці великоміські автобуси почали фактично знищувати. Знищувались ті діагностичні центри. Це робить Порошенко», - зазначив Бондаренко.

За його словами, техніку для АТО, яку випускає Кременчуцький завод – КрАЗ, яку купують іранці і не тільки, Україна перестала купувати.

«Перестали купувати у Костянтина Жеваго, почали купувати в білорусів МАЗи. Ми від них залежні, а білоруси – це союзники Росії. А є своя прекрасна техніка. Жеваго – специфічний хлопець, але він вигравав різні тендери. Коли я ще був народним депутатом, якось заходить до мене, руки потира і каже: клас, виграв тендер на поставку в Ірак тисячі КрАЗів. Через якийсь час заходить, каже: все, розбомбили вщент прямо в порту, клас. Питаю: а чому ж ти радієш? Відповідає: так міжнародні спонсори замовлять ще одну тисячу. Він ставився до цього як бізнесмен. Але вони робили класну техніку. От спочатку казали, що будуть завозити МАЗи. Але не сталося. Іде техніка структур, які займаються автопромом із боку Кононенка і Петра Олексійовича», -  розповів депутат Київради.

Бондаренко зазначив, що відбувається така монополізація і в кондитерській галузі також.

«Думаєте, чому «Конті» втекли в офшор? Іде Житомирська війна. Колись був в Азербайджані, замовили чай в придорожньому кафе. А вони до чаю винесли нам шість видів карамельок. Дивлюсь, а то цукерки невідомих мені українських виробників, якихось виробництв райцентрів, маленьких карамелькових заводів. Так от сьогодні «Рошен» рухається до того, що буде єдиною фірмою в Україні, яка буде випускати цукерки, «Богдан» буде єдиним, хто випускатиме автомобілі», - резюмував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: