Медики розповіли про нові способи впливу коронавірусу на організм людини

Медики розповіли про нові способи впливу коронавірусу на організм людини
Лікарі розповіли про те, як Covid-19 завдає шкоди організму людини 

Вірус завдає шкоди кровоносним судинам та імунній системі

Американські вчені медики продовжують відкривати нові способи впливу коронавірусу на організм людини. Багато вчених дійшли висновку, що Covid-19 завдає шкоди організму людини через дві взаємопов'язані проблеми.

Про це пише Washington Post.

Згідно з повідомленням, по-перше,  вірус завдає шкоди кровоносним судинам. Це призводить до утворення згустків крові, тромбів, розміри яких можуть варіюватися від мікроскопічних до дуже значних. Багато пацієнтів страждають від інсульту та легеневої емболії, оскільки тромби вивільняються та переміщуються до мозку та легенів. Дослідження, опубліковане у британському медичному журналі The Lancet, показало,  що це може бути пов’язано з тим, що вірус вражає безпосередньо ендотеліальні клітини, які вистилають кровоносні судини.

По-друге, це перебільшена реакція імунної системи людини, штурм смертоносних цитокінових клітин, які атакують заражені вірусом клітини організму, намагаючись «захистити його від загарбників».

Сучасні дослідження та методи лікування зосереджені саме на цих двох явищах.

Антитромботичні препарати вже широко застосовуються в деяких шпиталях. Огляд історії хвороб 2773 пацієнтів, опублікований в журналі Американського коледжу кардіології, показує, що ці ліки можуть допомогти найважчим хворим.

Запалення ендотеліальних клітин, які вистилають кровоносні судини, може допомогти розтлумачити, чому вірус завдає шкоди стільком частинам тіла, говорить Мандіп Мегра, професор Гарвардської медичної школи та співавтор дослідження в часописі The Lancet.

Професор зазначив, що для перемоги над хворобою потрібно більше, ніж просто противірусна терапія,

«Те, що викликає цей вірус, починається як вірусна інфекція, а потім стає більш глобальним розладом імунної системи та кровоносних судин. Це те, що вбиває людей», –  сказав Мегра.

Нагадаємо, станом на ранок 13 травня у світі на Covid-19 захворіли 4 342 453 осіб, з них 292 893 особи померли, 1 602 443 – одужали. У трійку лідерів за кількістю хворих входять США (1 408 636 осіб), Іспанія (269 520) та РФ (232 243). На четвертому місці – Велика Британія (226 463).

Станом на 9 ранку 13 травня в Україні зафіксовано 402 нових випадків захворювання на Covid-19. Із них – 25 дітей та 94 медичних працівників. До лікарень було госпіталізовано 174 особи. Померло від коронавірусу минулої доби 14 людей. При цьому, наголошують у МОЗ, минулої доби одужала рекордна кількість пацієнтів – 343.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: