Центр протидії корупції: Жебрівського призначили аудитором НАБУ з порушенням закону

Центр протидії корупції: Жебрівського призначили аудитором НАБУ з порушенням закону

Згідно з офіційною біографією, Жебрівський не має досвіду роботи за кордоном чи в міжнародних організаціях

Павла Жебрівського призначили на посаду аудитора НАБУ за квотою президента з порушенням закону. Про це 20 червня повідомляє Центр протидії корупції

Зазначається, що стаття 26 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро» чітко визначає, що аудитор НАБУ повинен мати досвід роботи в правоохоронних чи судових органах за кордоном або в міжнародних організаціях.

При цьому Жебрівський, згідно з його офіційною біографією, такого досвіду роботи за кордоном чи в міжнародних організаціях не має.

«Призначення аудитора НАБУ з порушенням закону може бути оскаржене в суді. Саме тому, якщо інформація про наявність у нього закордонного чи міжнародного досвіду не буде підтверджена документами, ми підемо з колективним позовом від антикорупційних громадських організацій до суду», - заявила юрист Центру протидії корупції Олена Щербан.

Згідно із даними ЗМІ, Жебрівський - давній соратник Петра Порошенка. На початку 2000-х років він був першим заступником нинішнього президента у партії «Солідарність».

«Очевидно, саме ця обставина дозволила йому у квітні 2005 року очолити Житомирську обласну державну адміністрацію, а у 2015 році стати керівником управління Генпрокуратури», - зазначили у Центрі протидії корупції.

Нагадаємо, 19 червня президент Петро Порошенко своїм указом призначив Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро.

9 червня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Жебрівський подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням, і глава держави її прийняв.

13 червня Порошенко звільнив Жебрівського з посади, нагородивши його орденом князя Ярослава Мудрого.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: