Частину Німеччини на Великдень занесло снігом

Частину Німеччини на Великдень занесло снігом

В неділю в Герсдорфі його випало 35 сантиметрів

У деяких регіонах Німеччини 1 квітня Великдень більше нагадував Різдво.

Про метеорологічну ситуацію повідомляє видання Focus.

«Обмерзлі вулиці і білий Великдень: вторгнення зими призвело до того, що узбережжя Балтійського моря у землі Мекленбург-Передня Померанія побило рекорд по снігу. За даними німецької метеослужби, в неділю в Герсдорфі його випало 35 сантиметрів», - йдеться в повідомленні.

В цій федеральній землі такого снігу в перший день квітня не спостерігалося кілька десятиліть. У 1970 році, 11 квітня, в Марніцці було зафіксовано 35 сантиметрів.

На північному сході ФРН вітер повалив дерева, що призвело до порушення руху поїздів, у тому числі тих, що прямували в напрямку Берліна і Гамбурга. В горах Гарца через негоду довелося скасувати деякі святкові заходи. На півдні країни температура повітря в районі плюс 8 градусів і дрібний дощик виявилася занадто непривітними для любителів проводити цей день у вуличних пивних. У деяких містах, зокрема, в Ростоку і Гюстрове довелося закрити зоопарки, оскільки тварин терміново повернули на «зимові квартири».

У Берліні протягом дня періодично йшов мокрий сніг.

Вже в понеділок, який у Німеччині оголошено вихідним, очікується невелике підвищення температури – до 5-14 градусів, а в альпійському регіоні і зовсім до 22 градусів. У середині тижня на більшій частині країни очікуються урагани, зате на наступну неділю синоптики прогнозують до 20 градусів тепла.

Як відомо, у цьому році 1 квітня християни західного обряду святкували Воскресіння Христове, а православні та греко-католики святкували Вхід Господній в Єрусалим, або Вербну неділю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: