Через атаку бойовиків з Авдіївки евакуювали представників ОБСЄ та СЦКК

З Авдіївки довелося евакуювати представників російської сторони СЦКК через загрозу життю та здоров’ю під час бойовиками з важкої артилерії Українських позицій.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

"В ніч на неділю 22 травня проросійські незаконні збройні формування здійснили два потужні вогневі нальоти по позиціях сил АТО в районі Авдіївки. Бойовики застосували артилерійські системи калібру 122 мм, використання яких суворо заборонене Мінськими домовленостями... Під час масованих артилерійських обстрілів, окрім опорних пунктів ЗСУ, під ворожий вогонь потрапили й будинки мирних мешканців. Внаслідок влучання ворожих снарядів декілька будівель зайнялись. Щільність вогню була настільки високою, що існувала пряма загроза для життя та здоров'я не лише місцевих мешканців та українських військовослужбовців, але й групи представників СЦКК, до складу якої входили й двоє офіцерів ЗС РФ", – йдеться у повідомленні.

"Представники СЦКК від російської сторони мали змогу на власні очі пересвідчитись у грубому порушенні бойовиками НЗФ перемир'я", – наголошують у штабі АТО.

Як повідомляв "Главком", унаслідок прямого попадання снаряду в приватний будинок осколкові поранення отримала мирна мешканка Авдіївки. 

"В результаті прямого попадання снаряду в приватний будинок, вулиця Кірова, осколкові поранення отримала жінка 1956 року народження. Будинок повністю зруйнований і вигорів", - йдеться у повідомленні голови поліції Донецької області В'ячеслава Аброськіна на своїй сторінці у Facebook.

За словами Аброськіна, на місці події працює слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції.

Нагадаємо, минулої доби бойовики відкривали вогонь по позиціях українських військових 30 разів.

Лише упродовж цієї ночі бойовики 6 разів порушували режим тиші. А вчора бандити відкривали вогонь три десятки разів.

На Маріупольському напрямку по українських укріпленнях біля Широкиного терористи відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів, гранатометів та мінометів 120-го калібру. На Луганщині під ворожим вогнем опинилися позиції АТО неподалік Станиці Луганської, Новозванівки і Трьохізбенки. Там бойовики гатили з гранатометів різних систем, стрілецької зброї та зенітної установки. 

"Також вночі з передмістя Донецька українських захисників неподалік Красногорівки обстрілював ворожий снайпер. А біля Зайцевого та Луганського, що на Горлівсько-Світлодарській дузі, НЗФ чинили збройні провокації, застосовуючи стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети. Впродовж минулої доби зафіксовано прольоти 3 ворожих розвідувальних БПЛА", - зазначив речник штабу АТО Антон Миронович.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: