Майже $2 млрд активів російського олігарха заморозили через санкції

Майже $2 млрд активів російського олігарха заморозили через санкції
Віктор Вексельберг

Всі банківські рахунки в доларах США, що контролюються компанією «Ренова», були заблоковані

Активи на загальну суму від 1,5 до 2 мільярдів доларів заморожені внаслідок санкцій, введених проти російського олігарха Віктора Вексельберга та його конгломерату «Ренова».

В результаті санкцій всі банківські рахунки в доларах США, що контролюються компанією «Ренова», були заблоковані.

Про це з посиланням на джерела, які наближені до цієї справи повідомляє Reuters.

Також замороженими виявилися зарплатні рахунки деяких працівників у Швейцарії, але після перевірки на доброчесність їх розблокували.

«Європейські та, зокрема, швейцарські банки надмірно обережні», – розповів один із співрозмовників агентства.

«Вторинні санкції мають транскордонний характер і впливають на країни, які не збираються копіювати американські санкції або навіть не згодні з ними», – додав він. 

Варто зазначити, що головний офіс «Ренова» розміщений у Москві. Конгломерат має свою дочірню компанію у Цюріху. Вексельберг, який весь час проводить у Швейцарії, звернувся до місцевого уряду з проханням про допомогу у вирішенні ділових проблем. Як приклад такого вирішення наводиться ситуація з компанією Sulzer, яка придбала 5 мільйонів акцій «Ренова». Однак уряд Швейцарії спромігся вивести її з-під санкцій.

Нагадаємо, влада Великобританії розглядає можливість введення нових санкцій проти російських бізнесменів, які ведуть справи в Об’єднаному королівстві. За відомостями видання Sunday Times, що посилається на джерела в канцелярії прем'єр-міністра Терези Мей, конкретні обмежувальні заходи поки «зважуються».

У публікації згадуються Олег Дерипаска та Віктор Вексельберг, проти яких США недавно ввели жорсткі санкції, а також Роман Абрамович.

Прем'єр-міністр британського уряду Тереза Мей підтвердила виданню, що ведеться вивчення всіх аспектів дій, які можуть бути зроблені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: