Папа Римський помолився за єдність Європи

Папа Римський помолився за єдність Європи
Папа Римський Франциск закликав світових лідерів винести уроки з пандемії коронавірусу та спільно працювати над захистом планети

23 квітня лідери країн ЄС спробують домовитися про загальні заходи боротьби з наслідками пандемії коронавірусу

Папа Римський Франциск напередодні саміту лідерів ЄС щодо пандемії Covid-19 помолився за єдність Європи.

Про це повідомляє ANSA.

«В цей час, коли необхідною є велика єдність між нами, між народами, помолімося сьогодні за Європу, аби вона зуміла здобути ту братерську єдність, про яку мріяли батьки-засновники Європейського Союзу», - сказав понтифік під час меси 22 квітня.

Під час онлайн-саміту 23 квітня лідери країн ЄС спробують домовитися про загальні заходи боротьби з наслідками пандемії й економічних обмежень.

Крім того, як пише АР, Франциск у 50-ту річницю Дня Землі, яка відзначається 22 квітня, закликав світових лідерів винести уроки з пандемії коронавірусу та спільно працювати над захистом планети та найуразливіших верств населення.

 «Як навчила нас трагічна пандемія коронавірусу, ми можемо подолати глобальні виклики, лише проявивши солідарність одне з одним», - сказав понтифік.

До слова, вчені з німецького Інституту вірусології і досліджень в області ВІЛ в Університеті Бонна назвали найвірогідніший спосіб зараження коронавірусом.

Тим часом у Великій Британії запустили в масове виробництво потенційну вакцину проти коронавіруса Covid-19, хоча вона ще не пройшла клінічні випробування.

Також нагадаємо, що Євросоюз виділить Україні 1, 2 млрд євро допомоги для боротьби з коронавірусом.

Як повідомлялось, станом на 9:00 22 квітня в Україні 6592 лабораторно підтверджені випадки Covid-19, з них 174 летальні, 424 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 467 нових випадків, це на 52 випадки більше ніж учора (415).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: