Демократична партія Італії готова до переговорів із Рухом п’яти зірок

Демократична партія Італії готова до переговорів із Рухом п’яти зірок

Переговори Руху п’яти зірок із правоцентристами провалилися

Представники лівоцентричної Демократичної партії Італії заявили у вівторок, 24 квітня, про те, що готові почати переговори із Рухом п’яти зірок щодо формування правлячої коаліції.

Проте як умову початку переговорів вони вимагають відмову із боку Руху п’яти зірок проводити переговори із правоцентристами по цьому питанню, повідомляє Reuters.

Дана заява була зроблена в контексті зустрічі за участю спікера нижньої палати парламенту, якого президент Серджо Матарела призначив в якості посередника по питанням формування правлячої коаліції після виборів 4 березня.

В понеділок, 23 квітня, один із керівників Руху п’яти зірок Луїджі Ді Майо повідомив, що їх політична сила припиняє переговори із правоцентристами (Ліга Півночі, Вперед, Італіє, Брати Італії) щодо формування уряду. В свою чергу до цього Демократична партія заявляла намір перейти в опозицію на фоні поганих результатів на парламентських виборах.

Нагадаємо, сенат Італії проголосував за обрання представниці правої партії Вперед, Італіє головою верхньої палати парламенту. Марія Елізабетта Казеллаті стала першою в історії жінкою на чолі італійського Сенату. За неї голосували як представники правоцентристської коаліції, так і представники Руху п'яти зірок.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: