Депутат Княжицький розповів, хто чинить опір ухваленню мовних квот у медіа

Депутат Княжицький розповів, хто чинить опір ухваленню мовних квот у медіа
Микола Княжицький

Княжицький налаштований на те, що прийняти законопроект буде нелегко

Народний депутат від фракції «Народний фронт», співавтор законопроекту «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації» Микола Княжицький хотів би, щоб проект закону було прийнято до кінця цього року. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Але нардеп переконаний, що це зробити буде нелегко, «зважаючи на опір, який зараз чиниться».

«От візьміть «Українські новини», які надрукували новину з величезним заголовком з посиланням на депутата Скорика (Микола Скорик – народний депутат від Опозиційного блоку): «Украинизация в эфире приведет к тому, что все люди начнут смотреть спутник». Тобто це так, ніби всі люди не розуміють української і не хочуть нею говорити», – зазначив Княжицький.

Він повідомив, хто чинить опір ухваленню мовних квот на телебаченні. «У нас є проросійські медіа. Наприклад, «Вєсті». Масово це (новину) передрукували російські медіа, «Російська газета», «РИА Новости», всі державні російські ЗМІ, перебрехавши, що нібито ми забороняємо російськомовну пресу, хоча в законі про пресу взагалі не йдеться», – сказав Княжицький. 

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстровано законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо мови в аудіовізуальних засобах масової інформації», згідно з яким пропонується встановити обов’язкову частину передач новин державною мовою не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин. Авторами законопроекту є народні депутати Микола Княжицький і Вікторія Сюмар.

Документом передбачено, що для телеоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частина передач або фільмів українською мовою має становити не менше 75% протягом доби з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00.

Для відповідних телеорганізацій регіональної та місцевої категорії мовлення встановлюється обов’язкова частина на рівні 50%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: