Держкомтелерадіо заборонив ввезення 13 пропагандистських книг з Росії

Держкомтелерадіо заборонив ввезення 13 пропагандистських книг з Росії
Відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції

Не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг з Росії, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора

Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну із Росії 13  книг, тому що вони «містять ознаки пропаганди держави-агресора».

Про це 1 лютого повідомляє прес-служба комітету.

«Держкомтелерадіо відмовив ТОВ «Дресс Шоу», ТОВ «Етніктрейд», ТОВ «Якабу Трейд», ТОВ «Форс Україна», ТОВ «Перо» та ПП «Видавництво «Махаон-Україна» у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що відмову надано на підставі висновків експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, не надано дозволів на ввезення низки дитячих книг, в оформленні яких використана комуністична символіка або символіка держави-агресора. Наприклад, підручник англійської мови для школярів російського видавництва «Р-Плюс» розмальовано прапорами збройних формувань РФ.

«Не буде розповсюджуватися в торговельній мережі України книга  Микити Непряхіна «Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации», в якій  прикладом «ефективних» аргументів слугують цитати Леніна і Сталіна, що є прямою пропагандою комуністичної ідеології, забороненої в Україні», - заявили в Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, у 2018 році Держкомтелерадіо надав 97 відмов у видачі дозволів на ввезення 477 000 примірників видань антиукраїнського змісту. Складено 27 адміністративно-господарських протоколів щодо порушення правил розповсюдження видавничої продукції. Сума штрафних санкцій склала 1 005 210 грн.

Раніше повідомлялося, що Державний комітет із телебачення і радіомовлення не дав дозволу на ввезення книг з РФ про зброю. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: