Держкомтелерадіо забракував російську дитячу книжку з пропагандою

Держкомтелерадіо забракував російську дитячу книжку з пропагандою
Фото: mann-ivanov-ferber.ru

У книзі експерти помітили фальшування історії Київської Русі

Держкомтелерадіо України відмовив ТОВ «Якабу Трейд» у видачі дозволу  на ввезення з території Росії книги Олени Качур «Как жили на Руси» (видавець – ООО «Манн, Иванов и Фербер», м. Москва) у кількості 10 тисяч примірників.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

«Наказ про відмову видано на підставі негативного висновку експертної ради Держкомтелерадіо  з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України», - говориться у повідомленні.

Зазначається, що експерти визнали, що у виданні, розрахованому на дитячу читацьку аудиторію, присутні «ознаки пропаганди держави-агресора та звичної вже для російських пропагандистів практики фальшування історії Київської Русі, невизнання Української держави».

Відповідно до Закону України «Про видавничу справу», видавнича продукція, що містить матеріали, зміст яких спрямований на порушення суверенітету і територіальної цілісності України, не може бути дозволена до розповсюдження на території України.

Нагадаємо, раніше Держкомтелерадіо спільно з СБУ провели заходи з виявлення та припинення незаконної реалізації книжкової продукції, завезеної з Російської Федерації без відповідних дозвільних документів. Були накладені штрафи на трьох фізичних осіб-підприємців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: