Держсекретар Ватикану приїде в Україну наступного тижня

Держсекретар Ватикану приїде в Україну наступного тижня

У межах візиту держсекретар Ватикану зустрінеться з Президентом України, представниками державної та місцевої влади, ієрархами Римо-Католицької та Української Греко-Католицької Церков.

Державний секретар Ватикану, кардинал П’єтро Паролін здійснить візит до України, який триватиме з 15 по 20 червня. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Як зазначається, візит має на меті висловити солідарність Папи Франциска з українським народом.

У межах візиту держсекретар Ватикану зустрінеться з Президентом України, представниками державної та місцевої влади, ієрархами Римо-Католицької та Української Греко-Католицької Церков, вимушеними переселенцями, повідомив працівник Апостольської Нунціатури о. Патрик Оліх OFM.

За його словами, державний секретар Ватикану — це друга особа після Папи Римського. У Нунціатурі наголошують, що цей візит не лише державний, але передовсім пасторальний і покликаний привернути увагу Європи до України. Візит другої особи Ватикану також пов'язаний з Ювілеєм Милосердя – бо це конкретний жест милосердя до тих, хто страждає.

Зокрема, у рамках візиту до України кардинал П’єтро Паролін відвідає Львів 18-19 червня. З цієї нагоди, у суботу, 18 червня, відбудеться літургія в Латинській катедрі Львова за його участю, а у неділю – богослужіння у Соборі Св. Юра.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: