Для учасників АТО і переселенців спростили процедуру отримання житла

Для учасників АТО і переселенців спростили процедуру отримання житла

Кабмін спростив для учасників АТО і переселенців процедуру отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло»

Кабінет міністрів України прийняв постанову, направлену на вирішення проблеми забезпечення доступним житлом учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, інформує прес-служба уряду.

Для вказаних категорій спростили процедури отримання державної допомоги за програмою «Доступне житло», відкоригували порядок, за яким держава надаватиме підтримку зі сплати до 50% вартості житла для учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб та 30 відсотків для інших категорій населення.

Постанова розроблена на виконання Закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва».

«Програма доступне житло буде поширена в першу чергу на дві категорії громадян – учасників АТО і вимушено переселених осіб. Запропоновані зміни дадуть можливість 50% компенсації від вартості на придбання житла, а також спрощується перелік документів, які необхідно подавати внутрішньо-переміщеними особам», - зазначив Зубко.

Також право на державну підтримку матимуть не лише громадяни, що перебувають на квартирному обліку, а й ті, що не мають у власності житла, або мають у власності житлову площу, що не перевищує 13,65 квадратного метра. Для внутрішньо переміщених осіб передбачено право на участь у програмі за умови, що вони не мають у власності житла, що знаходиться на підконтрольній території України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: