До Єдиної церкви перейшла ще одна громада на Волині

До Єдиної церкви перейшла ще одна громада на Волині
На Волині ще одна парафія перейшла до Православної церкви України

Громада Берестечка практично одностайно проголосувала за перехід до ПЦУ

Загальні збори прихожан Свято-Троїцького собору УПЦ МП міста Берестечка практично одностайно проголосували за перехід до Православної церкви України.

Про це в коментарі «ВолиньUA» повідомила міський голова Берестечка, представниця ВО «Свобода» Валентина Залевська.

Зі слів Валентини Залевської, у загальних зборах прихожан 14 січня узяли участь понад 260 мешканців Берестечка. В результаті бурхливого обговорення громада виявилась практично одностайною: всі учасники зборів проголосували за перехід до Православної церкви України.

Проти такого рішення не виявилось жодного голосу, лише один із прихожан утримався.

Надалі мешканці Берестечка мають намір провести подворовий обхід і зібрати живі підписи на згоду мешканців міста щодо переходу парафії Свято-Троїцького собору міста Берестечка до єдиної помісної автокефальної церкви України.

Зазначимо, 13 січня під час Служби Божої у Миколаєво-Успенському соборі, що на б-р. Лесі Українки у Коломиї, який належав Московському патріархату, молилися за патріарха Константинопольського Варфоломія і митрополита Київського Епіфанія, а не, як традиційно, за Кирила і Онуфрія.

Нагадаємо, 12 січня прихожани храму Різдва Пресвятої Богородиці у селі Мизове на Волині провели голосування за перехід із підпорядкування УПЦ МП до складу Православної церкви України попри незгоду священика.

13 січня стало відомо, що перша громада на Одещині перейшла до Православної церкви України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: