Допінговий скандал: у Росії вважають, що керівництво WADA має піти у відставку

Допінговий скандал: у Росії вважають, що керівництво WADA має піти у відставку

На думку Олексія Пушкова, WADA відповідальна за скандал

Голова Комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков вважає, що після виправдання деяких російських спортсменів, раніше викритих у вживанні мельдонію, керівництво Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) має піти у відставку.
«Єфімову та ряд російських спортсменів виправдали після скандалу з мельдонієм. Це означає, що WADA відповідальна за скандал і повинна змінити керівництво», - написав Пушков в своєму мікроблозі Twitter.
Він також заявив, що керівництво WADA має бути відправлене у відставку «за шкоду репутації» росіїйських спортсменів, «порушення їх прав і некомпетентність».

Міжнародна федерація плавання (FINA) зняла тимчасове відсторонення з чотирикратної чемпіонки світу, бронзового призера Олімпійських ігор 2012 року російської плавчині Юлії Ефимовой, раніше викритої в застосуванні мельдонію. Тепер спортсменка зможе тренуватися і виступати на змаганнях в очікуванні остаточного рішення FINA з її питання.
Єфімова була відсторонена від змагань в зв'язку з позитивними допінг-пробами на мельдоній, який з 1 січня 2016 року внесений WADA в список заборонених препаратів. WADA 13 квітня заявило, що за результатами проміжного дослідження зміст менш одного мікрограма мельдоній в допінг-пробі спортсмена, зданої до 1 березня 2016 року, є допустимим показником.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: