ДТП з українськими дітьми у Білорусі: четверо постраждалих у реанімації

ДТП з українськими дітьми у Білорусі: четверо постраждалих у реанімації
Фото: Facebook Дмитра Живицького

Двоє дітей знаходяться у медикаментозній комі та на штучній вентиляції легенів

Четверо із шести постраждалих внаслідок ДТП у Білорусі українських дітей станом на вівторок, 15 травня, знаходяться у тяжкому стані у реанімації лікарні Бреста.

Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав керівник апарату Сумської облдержадміністрації Дмитро Живицький, який разом з начальником обласного управління охорони здоров’я Сергієм Бутенком виїхали до Білорусі.

«Четверо зараз знаходяться у тяжкому стані у реанімації, двоє з яких, Андрій та Платон важкі, знаходяться у медикаментозній комі та на штучній вентиляції легенів. Артему та Михайлу вже трошки краще, виконані всі необхідні операції», - повідомив Живицький.

За його словами, Платону провели успішні операції, і хлопця «скоріше за все почнуть виводити зі стану седації та будуть пробувати переводити на природнє дихання».

«Стан Андрія стабільно важкий», - написав чиновник.

Він додав, що стан ще двох постраждалих у ДТП дітей, Сергія та Іллі, оцінюється як середньої тяжкості. «Їх вже з реанімації перевели до нейрохірургічного відділення. Вони спілкуються та розповідають про поїздку», - зазначив Живицький.

Чиновник повідомив, що постраждалі внаслідок ДТП українські діти забезпечені за рахунок білоруської сторони необхідним лікуванням та медикаментами.

«Коли не буде загрози життю та здоров'ю дітей, за дорученням керівництва держави, у разі потреби буде надано необхідний транспорт, у тому числі і повітряний», - повідомив Живицький.

Нагадаємо, аварія сталася 13 травня близько 7:00 на 54-му км автодороги Р-98 «Кам'янець-Шерешово-Свислоч», поблизу с. Мартинюки Брестської області.

У Державтоінспекції Брестської області повідомили, що водій мікроавтобусу, який перевозив дітей футбольної команди із Сум, за попередньою інформацією, відволікся від керування транспортним засобом та здійснив попутне зіткнення з навантажувачем «Амкодор 332 С-01». Відомо, що водій громадянин України, житель міста Суми.

Внаслідок ДТП загинув 12-річний хлопець, який сидів на передньому пасажирському сидінні, ще шестеро дітей постраждали.

Президент України Петро Порошенко доручив дипломатам і медикам надати необхідну допомогу юним українським футболістам, які потрапили у ДТП в Білорусі.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що авіація ДСНС України перебуває у готовності до вильоту у Білорусь для допомоги постраждалим у ДТП.

У Білорусі порушили кримінальну справу проти водія мікроавтобусу, чоловіка затримали.

Прокуратура Сумської області розпочала кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей, які потрапили в ДТП у Білорусі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: