Прокуратура відкрила справу через ДТП з українськими дітьми у Білорусі

Прокуратура відкрила справу через ДТП з українськими дітьми у Білорусі

У прокуратурі розповіли, що розпочато першочергові слідчі та процесуальні дії

На Сумщині прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом неналежної організації поїздки за кордон дітей, які потрапили в ДТП у Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

«За результатом отриманої інформації від органів влади щодо організації поїздки 26 дітей за кордон прокуратурою Сумської області розпочато кримінальне провадження», - йдеться у повідомленні.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено 14 травня 2018 року за ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього та тяжкі наслідки) КК України.

Досудове слідство здійснює Слідче управління Головного управління Нацполіції в Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

У прокуратурі розповіли, що розпочато першочергові слідчі та процесуальні дії. За результатом зібраних доказів буде надано правову оцінку організаторам поїздки та супроводжуючим особам.

У разі доведення вини особам загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Як відомо, у понеділок ввечері до Білорусі виїхав транспорт для доставки в Україну тіла хлопчика, який загинув у дорожньо-транспортній пригоді, в якій постраждала дитяча футбольна команда. 

Наразі стан дітей, які постраждали у ДТП в Білорусі, не дає змоги перевезти їх до України.

Нагадаємо, аварія сталася 13 травня близько 7:00 на 54-му км автодороги Р-98 «Кам'янець-Шерешово-Свислоч», поблизу с. Мартинюки Брестської області.

У Державтоінспекції Брестської області повідомили, що водій мікроавтобусу, за попередньою інформацією, відволікся від керування транспортним засобом та здійснив попутне зіткнення з навантажувачем «Амкодор 332 С-01». Відомо, що водій громадянин України, житель міста Суми.

Президент України Петро Порошенко доручив дипломатам і медикам надати необхідну допомогу юним українським футболістам, які потрапили у ДТП в Білорусі.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що авіація ДСНС України перебуває у готовності до вильоту у Білорусь для допомоги постраждалим у ДТП.

У Білорусі порушили кримінальну справу проти водія мікроавтобуса з українськими дітьми з футбольної команди, який 13 травня потрапив у смертельну ДТП. Водія затримали, вирішується питання про запобіжний захід.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: