Дуров готовий порушити закон для захисту даних користувачів Telegram

Дуров готовий порушити закон для захисту даних користувачів Telegram

Дуров каже, що усвідомлює ризики такого рішення

Засновник Telegram Павло Дуров заявив, що він готовий і далі зберігати таємницю листування користувачів месенджера, навіть якщо через це йому доведеться порушити закон. Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

«Я буду продовжувати захищати інтереси користувачів Telegram, навіть якщо для цього буде потрібно порушувати закони, які вимагають розкриття такої інформації», - написав Дуров.

Він заявив, що це може призвести до проблем, подібно до тих, з якими він вже стикався в Росії. Однак тільки захист персональних даних, на думку Дурова, - це єдиний для нього спосіб продовжити рухатися далі, тому у нього немає і не буде ніяких сумнівів на цей рахунок. «Це все варте заради вас - мільйонів користувачів, які довірили Telegram персональні дані», - написав він.

Свій пост в телеграм-каналі він почав з посилання на інтерв'ю The Baffler, в якому він розповів, що в 2016 році ФБР пропонувала Дурову створити спеціальний канал для «зливу» даних користувачів. За його словами, протягом декількох останніх років ФБР намагалося схилити його до співпраці. Однак він запевняє, що відкинув всі пропозиції спецслужби.

Дуров розповідає, що це історія наштовхнула його на питання - якому тиску піддаються американські компанії? За його словами, підпорядкування найбільших американських компаній законам країни ускладнює захист приватного життя. «Бажаю в один день величезним компаніям, таким як Apple і Google, стати незалежним від будь-якого уряду, який може спотворити місію своїх творців (може, їм створити власні країни?)», - розмірковує Дуров.

Нагадаємо, голова Роскомнагляду Олександр Жаров попередив особисто Павла Дурова, адміністрацію Telegram і його користувачів про блокування месенджера, якщо компанія відмовляється виконувати російське законодавство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: