У Росії хочуть заблокувати Telegram

У Росії хочуть заблокувати Telegram

Глава Роскомнадзора попередив про блокування месенджера у випадку відмови виконання законів РФ

Голова Роскомнагляду Олександр Жаров попередив особисто Павла Дурова, адміністрацію Telegram і його користувачів про блокування месенджера, якщо компанія відмовляється виконувати російське законодавство.

Про це йдеться у відкритому листі Жарова, опублікованому на сайті Роскомнагляду.

«Вимога одна, і вона проста: заповнити надіслану анкету даними про компанію, що управляє Telegram. І офіційно направити в Роскомнагляд для включення цих даних до реєстру організаторів поширення інформації. Проте досі ми не отримали від адміністрації месенджера жодної відповіді», — заявив Жаров.

Він наголосив, що у випадку відмови від виконання обов'язків «організатора поширення інформації», Telegram в Росії повинен бути заблокований.

«До тих пір, поки ми не отримаємо потрібні дані», — пояснив глава Роскомнагляду.

За його словами, практично кожен день відомство направляє «за всіма доступними адресами Telegram» листи з роз'ясненнями вимог російського закону про організаторів поширення інформації, проте час, відведений Роскомнагляду законом на прийняття рішення, закінчується.

«Тому я публічно звертаюся до команди Telegram і особисто Павла Валерійовича Дурова: виконаєте російське законодавство! Вибір за вами», — резюмував Жаров, передає РБК.

З 1 січня, відповідно до ФЗ № 149 «Про інформацію, інформаційні технології і про захист інформації», організатори поширення інформації зобов'язані зберігати на території Росії дані про прийняття, передачу та обробку «голосової інформації, письмового тексту, зображень, звуків, відео - або інших електронних повідомлень користувачів протягом шести місяців з моменту закінчення здійснення таких дій». Крім того, вони повинні надавати ці відомості на першу вимогу російської влади, йдеться в законі.

Також в Росії 22 чераня провайдери почали блокувати домен google.ru. Але згодом  ресурс  розблокували. Адресу google.ru видалили з реєстру заборонених сайтів. Як пояснив голова Роскомнагляду Олександр Жаров, у Google редирект з сайту букмекерської компанії, тому оператори почали його блокувати. За словами Жарова, компанія прибрала редирект, проблему вирішили. 




Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: