Екс-керівнику «Хмельницькобленерго» оголошено підозру у розтраті 23 млн грн

Екс-керівнику «Хмельницькобленерго» оголошено підозру у розтраті 23 млн грн

«Хмельницькобленерго»

Співробітниками Генпрокуратури задокументовано причетність колишнього керівника «Хмельницькобленерго» до вчинення кримінального правопорушення.

Колишньому керівнику державної енергопостачальної компанії ПАТ «Хмельницькобленерго» повідомили про підозру у розтраті 23 млн грн.

Про інформує прес-служби Генпрокуратури.

Так, у 2013 році під час реалізації проекту будівництва важливої для забезпечення надійного електропостачання Хмельницького трансформаторної підстанції класу напруги 110/10 кВ «Прибузька», службовими особами ПАТ «Хмельницькобленерго» забезпечено перемогу у тендерній процедурі посередницькій комерційній структурі із Російської Федерації.

Окрім цього встановлено, що юридична особа країни-агресора та її реквізити використані для завищення вартості обладнання, а фактичним виконавцем робіт протягом 2015-2016 років було ТОВ «Подільський енергоконсалтинг», яке задіювалося організаторами злочинної оборудки для привласнення коштів державного обленерго та виведення активів до тіньового сектору економіки.

В рамках досудового розслідування кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, проведено позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності ПАТ «Хмельницькоблнерго», отримано висновки будівельно-технічної та судово-економічної експертиз, результатами яких підтверджено суму завданих збитків державній компанії у розмірі 23 млн грн та задокументовано причетність колишнього керівника до вчинення кримінального правопорушення.

24 квітня колишньому керівнику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України та вручено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, яке також скеровано на розгляд до суду.

За інформацією місцевого видання «Є», мова йде про Олександра Шпака, який очолював «Хмельницькобленерго з 1998 по 2016 роки.

До слова, топ-чиновником, якому у вівторок генеральний прокурор України Юрій Луценко анонсував підозру, може бути екс-глава НАЗК Наталія Корчак.

Також Луценко повідомляв, що у 2017 році було винесено 1700 вироків у корупційних справах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: