Екс-радник президента Росії: Томос для Путіна - удар нижче пояса

Екс-радник президента Росії: Томос для Путіна - удар нижче пояса
Старший науковий співробітник американського Інституту Катона, російський економіст і екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов 
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Андрій Ілларіонов впевнений, що на Заході, м’яко кажучи, не розуміють ейфорії українців від отримання Томосу, а от у росіян паніка

Обличчя багатьох учасників конференції YES, коли український президент розповідав про отримання Томосу, були сповнені глибокого здивування. Про це в інтерв’ю виданню «Гордон» розповів старший науковий співробітник американського Інституту Катона, російський економіст і екс-радник Путіна Андрій Ілларіонов

На думку російського економіста, зараз «не 1054 рік, коли відбувався великий розподіл - велика схизма - між східною і західною церквою, це не 1517 рік із Мартіном Лютером, який прибивав свої 95 тез на двері Віттенберзької церкви, - це зовсім інший час», -  пояснив Ілларіонов.

Зате у Москві, на його думку, дуже добре розуміють (значення Томосу для України – «Главком») і діють відповідно. За словами Ілларіонова, Путін перебуває під значним впливом (православних старців). І цей вплив з часом тільки посилюється. «І Томос – це для нього удар нижче пояса. Оскільки це питання конфесійне, він формально не може реагувати, але ще відреагує. Для Путіна (Томос для України – «Главком») питання жахливо болюче» - впевнений екс – радник Путіна. Тому, за словами Ілларіонова, Російська церква Московського патріархату випускає такі істеричні заяви.

«Московський патріархат зробив заяву, де обіцяв якісь божевільні кари, санкції…Це розмова, так би мовити, не християн, людей, які повинні думати про вічне і божеське, а якісь розбірки, придатні зовсім для іншого місці й інших осіб» - наголосив Андрій Ілларіонов.

Раніше предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет розповів, що Томос, тобто указ Вселенського Патріарха щодо надання автокефалії Українській православній церкві, отримає новий глава УПЦ, якого оберуть на Об'єднавчому соборі.

Нагадаємо, намісник Успенської Києво-Печерської лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло (Лебідь) заявив, що Російська православна церква має дві гілки, одна з яких знаходиться в Україні і мала б називатися Російською православною церквою в Україні.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: