Ескалація конфлікту в «ЛНР» погіршить гуманітарну ситуацію на цій території, - штаб АТО

Ескалація конфлікту в «ЛНР» погіршить гуманітарну ситуацію на цій території, - штаб АТО

Українські військові очікують можливе збільшення навантаження на пункт пропуску «Майорськ»

На території окупованої Луганщини може значно погіршитись гуманітарна ситуація, якщо і надалі буде загострюватись ситуація на цій території.

Про це заявили в українській стороні СЦКК, повідомляє штаб АТО.

«Подальша ескалація напруженості на території окупованої Луганщини може призвести до значного погіршення гуманітарної ситуації та збільшення потоку цивільного населення на територію підконтрольну уряду України», — йдеться у повідомленні.

Також очікується можливе збільшення навантаження на пункт пропуску «Майорськ» та інші, «враховуючи неготовність представників ОРЛО до відкриття КПВВ «Золоте» та критичний стан мостового переходу на КПВВ «Станиця Луганська».

«Українська сторона СЦКК закликала російську сторону СЦКК та СММ ОБСЄ вжити всі можливі заходи для забезпечення вільного та своєчасного пересування цивільного населення та уникнення провокацій», — заявили у центрі.

Як повідомлялося, 21 листопада в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко повідомив, що конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. 

У Міністерстві внутрішніх справ України заявили про втечу ватажка «Луганської народної республіки» Ігоря Плотницького в Росію.

22 листопада сепаратистські ЗМІ повідомили, що Плотницький у Луганську і провів нараду.

Через загострення ситуації в окремих районах Луганської області президент Петро Порошенко увечері 21 листопада скликав позачергове засідання Воєнного кабінету Ради національної безпеки та оборони України.

Читайте також статтю: «Переворот» у Луганську. Як Росія перетворила «народну республіку» у бананову

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: