«Переворот» в Луганську: за владу воюють Сурков і ФСБ

«Переворот» в Луганську: за владу воюють Сурков і ФСБ

Владислав Сурков «кришує» Ігоря Плотницького

Конфлікт між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ «ЛНР» Ігорем Корнетом є боротьбою за владу між групою впливу ФСБ Росії і групою впливу помічника президента РФ Владислава Суркова. Про це написав на своїй сторінці в Facebook засновник міжнародного розвідувального співтовариства InformNapalm Роман Бурко.

«Цікаво, хто переможе, група впливу ФСБ РФ, яка «кришує» Ігоря Корнета, чи група впливу Владислава Суркова, яка «кришує» Ігоря Плотницького?» - написав він.

Коментуючи конфлікт у Луганську, в InformNapalm також заявили, що добре екіпіровані бойовики в російській військовій формі, без розпізнавальних знаків і з характерними білими ідентифікаційними пов'язками, які оточили будівлю «управління МВС» в окупованому Луганську, є або військовослужбовцями ГРУ ГШ Росії, або належать до так званої приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера».

«У середовищі російських кураторів за Плотницьким закріпилося прізвисько «Джабба Хатта». Він належить до афільованих ставлеників Кремля по лінії ГРУ ГШ РФ, що частенько конкурує з ФСБ РФ за сфери впливу на Донбасі. Військові без розпізнавальних знаків, які оточили будівлю, можливо, є кадровими військовослужбовцями ГРУ ГШ Росії або належать до ПВК «Вагнера», яка неодноразово бере участь у зачистках польових командирів, які конкурують з Ігорем Плотницьким», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в окупованому Луганську військовий переворот: озброєні люди оточили центр.  

У центр міста пригнали бронетехніку. Це стало результатом конфлікту між ватажком «ЛНР» Ігорем Плотницьким і відстороненим від посади «голови МВС ЛНР» Ігорем Корнетом.

Жителі міста повідомляють, що в Луганську не працюють телебачення і радіо, а також пошта.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: