Експерт розкритикував контракт на постачання американського вугілля в Україну

Експерт розкритикував контракт на постачання американського вугілля в Україну

Транспортування вугілля

Фото: foe.org

Експерт вважає, що державі доцільніше займатися розвитком власної вугільної галузі, а не імпортувати вугілля, аналогічне українському

Член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук вважає, що США може продавати Україні не антрацит, а газове вугілля, якого достатньо видобувається в нашій країні. Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsONE.

«Мова йде про те, що в США видобувають всього-на-всього вугілля, антрациту, 2 мільйони тонн (при річній потребі України в 5 млн тонн - ред). ... Не можуть вони, немає у них цього антрациту. Вони можуть постачати нам тільки газову групу вугілля. Але у нас цього вугілля свого досить », - зазначив Юрій Корольчук.

Експерт вважає, що державі доцільніше займатися розвитком власної вугільної галузі, а не імпортувати вугілля, аналогічне українському.

«Треба дивитися, скільки нам потрібно вугілля і що робити з нашою вугільною галуззю. Ми нею фактично не займаємося. Ми всі сили кинули на імпорт вугілля з США і Південної Африки. А тепер «Центренерго» заявляє, що у них дефіцит газової групи вугілля. Газової групи вугілля, яке повністю видобувається в Україні. Не на Донбасі, не на неконтрольованих територіях, а саме в Україні. Тобто ми за диверсифікацією, політичними домовленостями повністю запустили і продовжуємо поглиблювати кризу у власній вугільній сфері», - зазначив він.

Як передавали ЗМІ, голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець жорстко розкритикував плани Кабінету Міністрів імпортувати з США не тільки антрацит, але і 500 тис. т вугілля газової групи, яке і так видобувається українськими державними шахтами.

7 серпня о 18:00 через заборгованість із зарплатами повинна була відбутися акція протесту шахтарів ДП «Львіввугілля». Організатори планували перекрити міжнародну автомобільну дорогу Львів - Рава-Руська в районі с. Воля-Висоцька. О 18:00 шахтарі, лідери та активісти Незалежної профспілки гірників України вийшли на акцію, але після отримання звістки про нарахування зарплат відклали її.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: