Експерти Moody's розповіли, чому Путіну краще не нагнітати ситуацію в Криму

Експерти Moody's розповіли, чому Путіну краще не нагнітати ситуацію в Криму

Перетворення Криму на гарячу точку негативно вплине на кредитний рейтинг Росії, - Moody's

Якщо Крим стане гарячою точкою, то це призведе до нового відтоку капіталу з півострова, а також підірве російську економіку загалом. Такого висновку дійшли Moody's, пише російське видання РБК.

Вони наголошують, що перетворення Криму на гарячу точку негативно вплине на кредитний рейтинг Росії, який з лютого 2015 року перебуває на «сміттєвому» рівні Ba1 («спекулятивні елементи і значний кредитний ризик»).

«У тому випадку, якщо зіткнення почнуться на території Криму і посиляться на Донбасі, міжнародні санкції, ймовірно, посиляться і будуть продовжені, це відновить втечу капіталу і послабить курс рубля, що в підсумку поставить під загрозу економічне відновлення Росії», – розповіли експерти агенства Moody's.

Як повідомлялось, Bloomberg зазначало, що говорити про початок відновлення російської економіки зарано. Уряд Росії не зробив ніяких кроків для стимуляції економічного зростання: воно не почало стимулювати попит, збільшувати витрати, пом'якшувати законодавство або зміцнювати засоби захисту прав інвесторів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: