Екзархи Варфоломія заявили, що готові до діалогу з Московською церквою в Україні

Екзархи Варфоломія заявили, що готові до діалогу з Московською церквою в Україні

17 вересня президент Петро Порошенко прийняв екзархів Вселенського патріархату в Україні

Екзархи приступають до активної роботи в Україні

Архієпископ Памфільський із Західної Єпархії УПЦ в США Даниїл не може погодитися із заявами у деяких ЗМІ про те, що призначення екзархів Вселенського патріархату в Україні розділить українське православ’я.

Про це він сказав на зустрічі із президентом України Петром Порошенком у понеділок, 17 вересня.

«Навпаки (ми приїхали – ред.) для того, щоб зробити ще більше кроків для того, щоб принести те всім бажане єднання для української православної церкви»», - підкреслив архієпископ Даниїл, якого цитує прес-служба президента.

Він зазначив, що екзархи готові до чіткої співпраці з Українською православною церквою Київського патріархату, а також готові до діалогу з УПЦ в лоні Російської православної церкви, з УАПЦ. «Ми не маємо жодних пересторог для того, щоб зустрічатися із представниками різних релігійних організацій і почути їхню думку та конструктивно з ними співпрацювати», - сказав архієпископ Памфільський.

Він також повідомив, що вже призначено кілька зустрічей із різними представниками релігійних організацій, і екзархи приступають до активної роботи в Україні.

Як відомо, 17 вересня президент Петро Порошенко прийняв екзархів Вселенського патріархату в Україні – єпископа Едмонтону і Захiдної Єпархії УПЦ в Канаді Іларіона та архієпископа Памфільського і Західної Єпархії УПЦ в США Даниїла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: