Фільм про вбивство Шеремета отримав одну з найпрестижніших нагород

Фільм про вбивство Шеремета отримав одну з найпрестижніших нагород
Фото: Олена Логінова / Facebook

Фільм створили проект Слідство.Інфо та міжнародна мережа OCCRP

Фільм-розслідування «Вбивство Павла» про вбивство у Києві в 2016 році журналіста Павла Шеремета отримав одну з найпрестижніших європейських нагород DIG Award 2018.

Про це повідомила одна з авторок розслідування Анна Бабінець.

Фільм створили проект Слідство.Інфо та міжнародна мережа OCCRP. Його прем'єра відбулася у травні 2017 року.

«Фільм-розслідування був визнаний кращим, зокрема, за фільм Al Jazeera та інших всесвітньо відомих медіа. Насправді саме робота над «Вбивством Павла» надихнула нас змінити формат розслідувань, які ми робимо, - з щотижневих сюжетів на великі, глибокі фільми, які ми, звісно, випускаємо тепер рідше», — розповіла Бабінець.

Нагороду переможцям вручили в Італії.

За словами журналістки-розлідувачки Олени Логінової, яка отримала цю нагороду на церемонії, подивитися фільм зібралося близько 300 людей.

«Грає оркестр і велике фото Павла на фоні», — додала журналістка.

У квітні 2018 року фільм про вбивство Павла Шеремета отримав премію IRE.

Нагадаємо, 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху машини загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Трагедія сталася на розі вулиць Богдана Хмельницького та Івана Франка. 

За фактом загибелі журналіста прокуратура відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння кримінального правопорушення, передбаченого п. 5 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох осіб).

Як повідомлялося, вибуховий пристрій, унаслідок спрацьовування якого загинув Павло Шеремет, мав у своєму складі протипіхотну міну. Про це раніше повідомляв начальник Головного слідчого управління НП Олександр Вакуленко.

За даними Національної поліції, ймовірні вбивці Шеремета перебували в зоні АТО – в селі Урзуф Донецької області. Про це стало відомо з ухвали Печерського суду Києва від 3 березня, який надав дозвіл на аналіз телефонних дзвінків підозрюваних. Цим рішенням суд надав поліції доступ до інформації про телефонні дзвінки двох абонентів, які були зроблені у селі Урзуф у травні 2016 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: